Advent v Šoproni

Advent v Šoproni, poznávací zájazd Advent v Šoproni, poznávací zájazd Advent v Šoproni, poznávací zájazd Advent v Šoproni, poznávací zájazd Advent v Šoproni- ulice mesta
Destinácia: Maďarsko, Rábsko-mošonsko-šopronská župa
Kód zájazdu: 1285458
Cena od: 33 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Jednodňové zájazdy
Advent

Výber termínu

01.12.2024 1 deň First Minute 33 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
1-dňový zájazd

Perex:
Adventné trhy v Maďarsku majú vždy jedinečné čaro - kto by odolal kombinácii vianočnej nálady a gurmánskych zážitkov? Poďte sa s nami pozrieť k našim južným susedom do "najvernejšieho mesta" a na prehliadku zámku Fertod.

1. deň:
Odchod z Bratislavy v ranných hodinách. Našou prvou zastávkou bude jeden z najväčších a najkrajších zámkov v Maďarsku, zámok Esterházyovcov v mestečku Fertőd. Vybudovanie komplexu prezývaného aj maďarský Versailles a jeho zlatá doba je spojená s osobou Mikuláša Esterházyho, ktorý vybudoval rezidenciu porovnateľnú s kráľovským dvorom. V zámku sa konali slávnostné plesy, koncerty, večierky ešte pred samotným dokončením. Hosťami kaštieľa boli významné osobnosti, ako aj sama cisárovná Mária Terézia. Dnes sú verejnosti sprístupnené sály s bohatou zlatou výzdobou, nástenné maľby, lakované čínske tabule, nábytok z 18. storočia s gobelínovou výzdobou, zbierka porcelánu. V období 1766 – 1790 tu žil a tvoril rakúsky hudobný skladateľ Josef Haydn. V kaštieli je mu venovaná výstava a na jeho počesť sa tu každoročne organizujú letné hudobné slávnosti a koncerty. Presunieme sa do Šopronu, ktoré sa pýši označením "najvernejšie mesto". Prečo, to Vám už porozpráva náš sprievodca. Prezrieme si Námestie Széchenyi a vlajku vernosti, Hlavné námestieRadnicu a Námestie Deák, ktoré je najdlhšie v celej strednej Európe. Následne sa presunieme na vianočné trhy, kde si vychutnáme tradičné maďarské špeciality a budeme mať možnosť nakúpiť milé maličkosti pre našich blízkych. Odchod na Slovensko, príchod vo večerných hodinách.


Doprava:
Autokar.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom, sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Vstupy, cestovné poistenie, miestenku.



Generované systémom ProfiTour