Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly

Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd Krkonoše a Adršpašsko - teplické skaly, poznávací zájazd
Destinácia: Česká republika
Kód zájazdu: 1304525
Cena od: 309 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

13.06.2024 4 dni First Minute 309 € +0 € autobusová
15.08.2024 4 dni First Minute 323,39 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Úvod:
4-dňový zájazd


Perex:
Počas vábivých českých potuliek vojdete do sveta kultúrneho bohatstva Kutnej Hory, vystúpite na najvyššiu horu krajiny - Sněžku, ponoríte sa do najrozsiahlejšieho skalného labyrintu v Strednej Európe - Adršpašských skál, a svoje skalné veže, previsy, tajomné jaskyne, úzke údolia a divokú prírodu vám v plnej kráse predstavia Teplické skaly. 

1. deň:
Odchod zo Slovenska v skorých ranných hodinách (z Bratislavy o 06:30 h). Program začneme prehliadkou Kutnej Hory, bohatej na kultúrne a historické pamiatky, ktorá je od roku 1995 zapísaná na zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Vďaka ťažbe striebra v stredoveku išlo o veľmi dôležité české mesto. Uvidíme Dačického dom, Katedrálu Nanebovzatia Panny Márie a sv. Jána Krstiteľa, Chrám sv. Barbory, Kamenný dom, Jezuitské kolégium, neskorogotickú kamennú kašnu a iné. Nevynecháme ani Kostnicu, ktorej výzdoba je tvorená skoro výlučne z ľudských pozostatkov. Odchod na ubytovanie.


2. deň:
Po raňajkách výstup na Snežku, najvyššiu horu Krkonoš a  Českej republiky. Cez vrchol Snežky prechádza česko – poľská hranica, pričom najvyšší bod sa nachádza na poľskej strane hranice. Na vrchol vedie z Pece pod Snežkou kabínková lanovka ako aj niekoľko turistických trás. Presun na ubytovanie.

3. deň:
Raňajky. Celodenný výlet do Adršpašských skál, do najrozsiahlejšieho skalného labyrintu v strednej Európe. Počas 3,5 km turistického okruhu skalného mesta uvidíme na každom kroku skaly rôznych tvarov s príznačnými pomenovaniami ako napr. Džbán, Dvojčatá v perinke, Orlie hniezdo, Milenci. Ďalšou atrakciou je Veľký vodopád padajúci z výšky 16 m. Nevynecháme ani plavbu loďkou po jazere, počas ktorej nám prievozník porozpráva nielen o okolitých skalách, ale aj o vodníkoch a príšerách v jazere. Odchod na ubytovanie.

4. deň:
Po raňajkách odchod do Teplických skál, pre ktoré sú charakteristické súvislé skalné steny siahajúce niekde až do výšky 70 m, štíhle skalné veže, previsy, tajomné jaskyne, úzke údolia medzi skalami a divoká príroda. Počas turistického okruhu uvidíme skaly so zvláštnymi názvami ako Ruka zo zmrzlinou, Krakonošova harfa, Mäsiarova sekera a iné. Najväčšími a najznámejšími útvarmi Teplických skál sú Skalná koruna a Chrámové a Martinské steny. V Chrámových skalách sa nachádza najrozsiahlejší skalný labyrint v strednej Európe, nazývaný Poseidon, s jaskyňami, priepasťami a strmými tiesňavami. Po prehliadke odchod na Slovensko, príchod vo večerných hodinách.

Ubytovanie:
3x ubytovanie v 2*/3* hoteli/penzióne


Stravovanie:
3x raňajky

Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Doprava:
Autokar.


Celková cena zahŕňa:
Dopravu luxusným autokarom. 3 x ubytovanie s raňajkami v hoteli/penzióne 2*/3*. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za miestenku. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour