Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe

Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe, poznávací zájazd Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe, poznávací zájazd Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe, poznávací zájazd Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe, poznávací zájazd Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe, poznávací zájazd Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe, poznávací zájazd Sicília - poznávanie a relax v rovnováhe, poznávací zájazd Sicília, poznávací zájazd, Taliansko Sicília, poznávací zájazd, Taliansko Conte di Cabrera - pláž
Destinácia: Taliansko, Sicília
Kód zájazdu: 1327896
Cena od: 2 084,88 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.09.2024 8 dní First Minute 2 084,88 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd
Katánia odetá aj do lávového kameňa je živým dejiskom histórie miešajúcej sa s prítomnosťou a jej barokové stavby sú svedectvom znovuzrodenia po zemetrasení v 17. storočí. Malebná Taormina, grécke divadlo, Etna až do výšky 2900 metrov, malebné mestečko Noto, nádherná Ragusa postavená na kopci medzi údoliami, Modica so 400 ročnou čokoládovou tradíciou, more s krásnymi plážami, a Syrakúzy so svojím zlatým obdobím, vám roztočia pravú sicílsku odyseu. 

1. deň:
Odletom do Catanie začína naše dobrodružstvo na najväčšom talianskom ostrove. Prvé hodiny strávime v Catanii, ktorej symbolom je prekvapivo slon. Mesto zničené zemetrasením v roku 1693 je dnes lokalitou najnápadnejších barokových pamiatok z lávového kameňa na Sicílii. Pri prehliadke určite nevynecháme Dómske námestie s krásnou katedrálou, kostol San Benedetto,záhradu Giardino Bellini, archeologický park a ďalšie zaujímavosti.

2. deň:
Po raňajkách sa presunieme do perly Iónskeho mora, malebnej Taorminy. Jedno z najkrajšie položených miest na Sicílii so zdravou klímou a bohatým umeleckým, kultúrnym aj historickým zázemím. Z gréckeho divadla si vychutnáme nádherný pohľad na stále činnú sopku Etna. Popoludní nám bude dopriate pozrieť si ju aj celkom zblízka. Dymiaca Etna, ktorej názov prekladáme ako „horím“. Autobusom sa dopravíme do nadmorskej výšky 1900 m.n.m, odkiaľ je možné lanovkou a následne terénnymi autami pokračovať až do oblasti lávových polí vo výške 2900 m.n.m (fakultatívne).

3. deň:
Užijeme si zaslúžený oddych na pláži. Stravovanie all inclusive.

4. deň:
Dnes spoznáme Syrakúzy. UNESCO ich vníma ako miesto jedinečného svedectva, ktoré mapuje vývoj stredomorskej civilizácie počas troch tisícročí a podľa rímskeho konzula Cicera ide o najkrajšie grécke mesto (3.-5. storočie p.n.l.).Prezrieme si Katakomby San Giovanni, archeologický park Neapolis so slávnym Dionýzovým uchom a prekrásnym gréckym divadlom a ďalšie zaujímavosti. Napojíme sa na ruch historického centra na ostrove Ortigia s Apolónovým chrámom a katedrálou. Záver dňa bude v znamení ochutnávky výborného miestneho vína.

5. deň:
Užijeme si zaslúžený oddych na pláži. Stravovanie all inclusive.

6. deň:
Po raňajkách sa po pobreží vydáme smerom na juh. Našim cieľom bude mesto Noto. Od roku 2002 sa pýši zápisom v zozname Svetového dedičstva UNESCO a to vďaka svojim pamiatkam v štýle sicílskeho baroka. Pri prehliadke nevynecháme paláce Palazzo Nicolaci a Palazzo Ducezio a Baziliku San Salvatore. Katedrála San Nicolo si nesie stigmu poškodenia po niekoľkých zemetraseniach. Po poslednom, v roku 1997, však prešla mohutnými rekonštrukčnými prácami, aby v roku 2007 mohla otvoriť brány pre verejnosť. Popoludnie bude patriť návšteve bývalej rezidencie z obdobia neskorej Rímskej ríše Villa del Tellaros pozoruhodnými mozaikami.

7. deň:
Dnes budeme objavovať vnútrozemie ostrova .Čaká nás mesto Ragusa (UNESCO), vybudované na vápencovom kopci medzi dvoma hlbokými údoliami. V hornej časti mesta (Ragusa Superiore) si pozrieme Katedrálu San Giovanni Battista s fasádou v štýle sicílskeho baroka. Dnes tiché námestie v okolí katedrály, kedysi však rušný mestský trh. V starej spodnej časti (Ragusa Ibla) nevynecháme Katedrálu San Giorgio či kostol Santa Maria dell’Itria, postavený maltskými rytiermi v 17. storočí. Nazrieme do najstaršej záhrady v Raguse, do Giardino Ibleo. Vybudovali ju v roku 1858 z iniciatívy miestnej šľachty a zdobia ju palmy, libanonské cédre, judášove stromy aj citrusy. Z Ragusy sa presunieme do ďalšieho mesta na zozname UNESCO, Módica, ktoré sa okrem vzácnych pamiatok (kostol San Giorgio, Castello dei Contia iné) hrdí aj 400 ročnou tradíciou vo výrobe čokolády. Nájdeme tu množstvo obchodíkov, ktorým určite nebudeme chcieť odolať.

8. deň:
Transfer na letisko, odlet do Viedne.


Ubytovanie:
7x v hoteli 4* 

Stravovanie:
5x polpenzia s nápojmi počas večere, 2x all inclusive (počas dní pobytu pri mori). 

Doprava:
Lietadlo a počas pobytu mikrobus resp. autobus.

Poznámka:
Zmena programu, letových časov a odletových miest vyhradená.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Autokarovú dopravu podľa programu. 5x ubytovanie s polpenziou (vrátane nápojov) v hoteli 4*. 2x ubytovanie s all inclusive. Sprievodcu CK SATUR. 

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

Generované systémom ProfiTour