Najkrajšie mestá Kanady a Niagary

/uploads/usr/3452/kanada/229_richmond_toronto_competition2small.jpg Quebec City - Chateau Frontenac, ikonická stavba mesta Quebec City - Posledné opevnené mesto severne od Mexika V starom Quebecu - je toto najkrajšie mesto Kanady? Vodopády Montmorency v provincii Quebec Draft, ktorý zmenil slovenský hokej a vzťah Slovákov k Montrealu. Krásny olympijský štadión v Montreale. Montreal - Panoráma downtownu Montreal - Historická časť Place d´Armes a bazilika Notre Dame Ottawa - Hlavné mesto Kanady Ottawa - Kanadský parlament s Peace Tower Toronto - nočný downtown Toronto - CN Tower, stále jedna z najvyšších stavieb sveta Niagarské vodopády - Dotknite sa vody Niagarské vodopády - Podkova (Horseshoe), hlavný vodopád Niagary Niagarské vodopády - Najznámejšie vodopády Ameriky
Destinácia: Kanada
Kód zájazdu: 1351582
Cena od: 2 950 €
Príplatky od: 473 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

08.10.2024 8 dní 2 950 € +473 € odlet: Viedeň letecká
25.10.2024 8 dní 2 950 € +473 € odlet: Viedeň letecká
09.11.2024 8 dní 2 950 € +473 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

S láskou pripravená cesta, ktorá vedie naprieč východným pobrežím Severnej Kanady. Z chladných plání provincie Quebec cez najdôležitejšie mestá Kanady - Montreal, Quebec, Ottawa, Toronto až k Niagarským vodopádom. Podarí sa nám zažiť atmosféru kanadského zápasu NHL na vlastné oči?

Program:

1. deň:
Odlet z Európy do Kanady. Po prílete presun z letiska v Montreale do hotela. Oddych po ceste a aklimatizácia na časový posun.

2. deň:
Celodenný výlet do Quebecu. Ráno začneme prírodou. Prejdeme sa po visutom moste ponad najvyššie vodopády v provincii Québec, Chute Montmorency. Nie sú tak mohutné ako Niagara, ale majú svoje čaro. Od vodopádov sa presunieme do centra mesta. Prehliadku začneme v novom meste pri parlamente provincie Québec. Okolo Citadely, vojenského opevnenia z čias britskej nadvlády, sa dostaneme na promenádu v starom, hornom meste. Tu stojíme pred Château Frontenac, jedným z najfotografovanejších hotelov na svete. Pomaly sa z horného mesta prejdeme do dolného mesta, kde nás čaká Place Royale s malým kostolíkom Notre Dame des Victoires z konca 17. storočia. Na nástennej maľbe nájdeme odvolávku na Slovensko a v reštaurácii U bláznivého prasiatka si dáme geniálnu francúzsku cibuľovú polievku a tie najlepšie bravčové rebierka na svete. Rebierka sú jemne zaúdené a dopečené v javorovom sirupe, nič tradičnejšie v Kanade nenájdete. Podvečerný voľný čas je určený na nákupy a užívanie si príjemnej atmosféry tohto stredoveko pôsobiaceho mesta, ktoré má ako jediné zachovalé opevnenie severne od Mexika. Québec je mesto, ktoré bolo založené v roku 1608 a história tu na Vás skutočne dýcha.

3. deň:
Centrum mesta Montreal sa skladá z troch častí. Staré mesto, nové mesto a mesto podzemné. V starom meste sa zachovalo niekoľko pekných historických budov. Väčšina z nich sa nachádza medzi radnicou a námestím Place d`Armes. Z nábrežia prístavu, ktoré sa mení na oddychovú zónu, je pohľad na zaujímavý architektonický počin. Habitat 67 bol navrhnutý a postavený ako súčasť veľtrhu Expo 67. Nové mesto je taktiež zaujímavé z architektonického hľadiska. Snúbi sa tu staré s novým, vysoké s nízkym. Tu nájdete námestie celoročne pripravené na festivaly a koncerty, obchodnú ulicu s tovarom zo všetkých odvetví a reštaurácie a bary. Niekde medzi starým a novým mestom je Chinatown. Nové mesto nie je ale všetko, čo sa tu nachádza. Montreal je známy svojimi studenými zimami. Bežne tu teplota klesá na -35°C a vtedy nechcete chodiť po vonku. Preto je tu vybudované najrozsiahlejšie podzemné mesto na svete. Viac ako 30 km podzemného systému prepája budovy a nákupné centrá na povrchu. My sa samozrejme prejdeme aj touto časťou mesta. Pozrieme sa na Olympijský komplex z roku 1976. Deň zakončíme v jednej z vychytených reštaurácii, či už na steaku, alebo na inej dobrote.

4. deň:
Hneď po raňajkách sa vydáme na vyhliadku na mesto, na kopec, ktorý dal mestu meno. Mont Royal (Mont Real po francúzsky) je veľký park uprostred mesta a je z neho pekný pohľad na downtown a aj za hranice ostrova Montreal, ktorý sa nachádza na Rieke sv. Vavrinca. Neďaleko je Oratórium sv. Jozefa, najväčší kanadský kostol. Vo vnútri uvidíte, čo ste ešte pravdepodobne nevideli v žiadnom inom. Do OTTAWY to máme 2 hodiny jazdy. Dáme si rýchly obed a ideme si pozrieť kanadský parlament. Je voľne prístupný okrem dôležitých štátnych sviatkov a výnimočných situácií. Budova postavená v neogotickom štýle na začiatku 20. storočia má veľa zaujímavých zákutí a perlou komplexu je knižnica, ktorá ako jediná prežila požiar v roku 1916. Tu sa pozrieme na mesto z Peace Tower, dominanty hlavného bloku komplexu. Z parlamentného vŕšku sa okolo systému plavebných komôr na Rideau kanáli dostaneme k Château Laurier, národnej galérii so známou sochou Mamana, k jedinečnému drevenému kostolu Notre Dame až na Byward market, miesto pôvodného starého mesta a chudobnej štvrte starej Ottawy.

5. deň:
Dnes nás čaká najväčšie mesto Kanady a štvrté najväčšie mesto Severnej Ameriky – TORONTO. Centrum mesta pripomína malý New York. Úžasné kozmopolitné mesto, kde najrozličnejšie národnosti žijú spokojne vedľa seba. Na Yonge street, ktorá bola označovaná ako najdlhšia ulica na svete (do roku 1999 v Guinessovej knihe rekordov 1.896 km), má v skutočnosti „iba“ 56 km a je to hlavná tepna mesta. Dnes máme ale na pláne vyviezť sa na najvyššiu vežu západnej pologule. CN Tower má hornú vyhliadku vo výške 447m a momentálne je to piate najvyššie miesto, kam sa dostanete na vyhliadku. Tento rekord držala od roku 1976 do roku 2010, pokiaľ nebola otvorená Burj Khalifa v Dubaji. Ideálne je počkať si na zotmenie a pozrieť sa na mesto z tejto perspektívy aj po rozsvietení svetiel. Dáme si dobrú večeru v Distillery district, alebo v Barberian´s steak house?

6. deň:
Včera sme sa prešli po biznis štvrti mesta, pozreli sme sa na mesto z vtáčej perspektívy a dnes sa prejdeme po tej staršej časti. Pozrieme sa na budovu parlamentu provincie Ontario, povieme si niečo o meste a krajine ako takej a po University avenue sa dostaneme k najstaršiemu zachovanému domu v Toronte. Prejdeme sa záhradou bývalého súdu a ochutnáme najlepší kanadský hot-dog v Amerike pred radnicou. Kto bude mať chuť a náladu, môže sa postaviť do radu na najlepší cheescake na svete u strýčka Tetsu. Budete s tým súhlasiť? V rámci voľného doobedného programu máte možnosť navštíviť Hokejovú sieň slávy a odfotiť sa s originálom Stanleyho pohára. Už naobedovaní sadneme do áut a popri brehu Ontárijského jazera sa dostaneme k Niagarským vodopádom. Sú považované za jedny z troch najkrajších na svete. Poviete si aj Vy, že vskutku patria k Viktóriiným vodopádom a k Iguazú? Budeme tu mať čas si ich poriadne vychutnať. Plavba loďkou je najpopulárnejšia aktivita, ale sú tu aj ďalšie možnosti. Príjemné a zábavné 4D kino „Furry“, cesta tunelom poza vodopády a vyhliadková plošina priamo pod dopadajúcou vodou alebo vyhliadková veža Skylon. Vodopády sú každý večer osvetľované a je to iný pohľad na toto svetoznáme miesto.

7. deň:
Dnes sa z Niagarských vodopádov presunieme na letisko do Toronta a čaká nás odlet domov.

8. deň:
Prílet domov.

Generované systémom ProfiTour