Najkrajšie mestá antického Grécka s pobytom pri

Destinácia: Grécko
Kód zájazdu: 1355991
Cena od: 1 861,12 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

07.06.2025 8 dní First Minute 1 861,12 € +0 € odlet: Bratislava letecká
23.09.2025 8 dní First Minute 1 861,12 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Vybrať najlepšie a najkrajšie miesta v Grécku je prakticky nemožné. Avšak na teraz, dovoľte predstaviť vám grécky svet antiky namiešaný s oddychom pri mori. Táto odysea vedie kdokonalej aténskej akropole, výbornému „souvlaki“v štvrti Plaka, tajomným Delfám, víťaznej Olympii, silným Mykénam, čo stále strážia levy a do divadelného Epidavru, ktorému pri nohách ležal snáď už aj celý svet. K tomu všetkému ešte romantické Nafplio, nazývané aj „gréckym Monakom“, kde sa studené frappé v kombinácii s kúpaním oplatí.

1. deň:
Z Bratislavy odletíme do Atén a ubytujeme sa. Prehliadka mesta- prechádzka štvrťou Plaka, kde sú ruiny rímskej agory, veže Vetrov či ruiny Hadriánovej knižnice. Zástavka pred budovou parlamentu, bývalého kráľovského paláca a štadióna Kalimarmaro, ktorý bol miestom konania prvých novodobých Olympijských hier.

2. deň:
Pokračujeme prehliadkou AkropolyAkropolského múzea. Presunieme sa do antického mesta Delphi.

3. deň:
Prehliadka mesta Delphi na upätí hory Parnas, ktoré patrilo k najposvätnejším miestam antického Grécka. Tu sa schádzali mocní vládcovia aj chudobní pútnici zo všetkých kútov krajiny, aby sa vo veštiarni opýtali kňažky Pýthie na radu. Prehliadneme si múzeum, v ktorom nájdeme aj ostatky Apollónovho chrámu, mramorové sochy, stĺpy s nádhernými hlavami alebo obetné dary, akými bol napríklad býk zo striebra a zlata v životnej veľkosti a pod. Presunieme sa na polostrov Peloponéz cez Antirrio a Rio a ubytujeme sa v oblasti Olympie.

4. deň:
Dnešný deň začneme prehliadkou rodiska Olympijských hier - Olympie. V minulosti to bolo jedno z najposvätnejších miest, kde sa nachádzala aj slávna socha boha Dia Olympského, vyhlásená za štvrtý div sveta. Počas prehliadky navštívime, štadión, kde sa dodnes zapaľuje olympijský oheň, pozostatky chrámu boha Dia a bohyne Héry, archeologické múzeum. Presunieme sa do starogréckeho mesta Mykény, ktoré bolo jedným z hlavných stredísk gréckej civilizácie a úzko súvisí s Trójskou vojnou. Krátka prehliadka historických artefaktov (Levia brána, kráľovské hrobky, kráľovský palác). Pokračujeme do mestečka Nafplio, ktoré sa stalo prvým hlavným mestom v modernej histórii Grécka. Čaká nás: prvý parlament, prvé gymnázium, vojenské a námorné múzeum, hrad Plamidi, väznica Bourzi. Ubytovanie a večera v oblasti Nafplio.

5. deň:
Výlet do jedného z najbohatších a najkrajších archeologických nálezísk v Európe – Epidavros. Prehliadneme si staroveké divadlo, postavené v 4. st. pred n. l., ktoré sa dodnes využíva, ako aj pozostatky chrámu zasväteného bohovi lekárstva Asklépiovi. Presúvame sa späť do Nafplia alebo do Atén cez Korintský prieplav.  

6. deň:
Oddych a relax na pláži v oblasti Nafplia alebo na Aténskej riviére.

7. deň:
Oddych a relax na pláži v oblasti Nafplia alebo na Aténskej riviére.

8. deň:
Podľa letových časov odletíme z Atén do Bratislavy.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.


Ubytovanie:
3*/4* hoteloch

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Letecká.


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu na trase Bratislava - Atény -Bratislava, transfer letisko - hotel - letisko, miestne autokarové transfery podľa programu, 7x ubytovanie v 3*/4* hoteli s polpenziou, sprievodcu CK SATUR. Servisné poplatky.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za 1-lôžkovú izbu. Vstupy. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie. 




Generované systémom ProfiTour